0454 - 888 20    

plattsättning

Kakel

Funderar du på att sätta nytt kakel eller vill veta mer om kakel och vilka egenskaper och begränsningar kakel har så ska du läsa vidare här under. Om du önskar att få veta mer om våra olika kakelsorter så är du välkommen till vår butik.

Kakel – bra att veta

Kakel används i första hand till väggar. Detta för att de har ett mjukare gods. Du kan givetvis använda kakel till golv också men då krävs en kakelplatta med grövre tjocklek samt att kaklet har en glasyr som också är slittålig men samtidigt inte för hal så att man går och halkar. Planerar du att lägga värmegolv så är det inte rekommenderat att använda kakel till golvet på grund av porositeten i kakelplattornas gods. Så fråga oss vad som fungerar. Normalt sätt så bör du använda klinkers till golv.

Kakel – tillverkning och utformning

Kakel är tillverkade av lermassa som man pressat under högt tryck i stålformar. Man bränner sedan kakelplattorna vid ca 1000 grader Celsius. Innan man bränner kakelplattorna appliceras den glasering på kakelplattan som flyter ut när kaklet bränns.

Kakel – hjälp med val

I vår butik har vi ett stort utbud av olika kakel och klinker prover. Kom in till oss och berätta vad dina önskemål är så ska vi göra vårt bästa för att tillmötesgå dig. Har du funnit ett koncept eller en bild som uttrycker det du önskar så får du gärna ta med detta. Det underlättar för oss när vi ska ta fram rätt kakel till dig.

kakelkakelkakel